Ve dnech 10.–13. 2. 2025 proběhl kurz studené kuchyně pro žáky gastro oborů pod vedením pana Johna z Catering John. Kurz byl ukončen rautem. Sami můžete posoudit, jak se žákům dařilo.
Žáci třetího ročníku oboru sportovní management se zúčastnili kurzu běžeckého lyžování v Krkonoších. Počasí i sněhové podmínky jim umožnily výlety po okolí Černé hory a Pece pod Sněžkou. Všichni žáci si postupně osvojovali nejen klasickou techniku, ale i volnou techniku, tedy bruslení. Součástí kurzu bylo i plánování výletů a vyhledávání osob pod lavinou, které si žáci sami vyzkoušeli.
Žáci oboru Hotelnictví, Kuchař - číšnik a Cukrář získávali praktické zkušenosti na kurzu studené kuchyně pod odborným vedením Ing. Veroniky Přepechalové. Připravovali moderní a netradiční výrobky studené kuchyně. Posuďte, jak se jim na kurzu dařilo ?
Třída OA3B Sportovní management se vydala do Velké Úpy v Krkonoších otestovat své běžkařské dovednosti. Počasí se vydařilo, sněhu bylo dost a všichni jsme si kurz užili.
Dnes jsme zahájili cyklo-turistický kurz v Bransouzích se třídou OA2B - sportovní management. Ubytováni jsme se u místního koupaliště.
V pondělí 6.6. třídy OA1B a OA1A zahájily sportovně – turistický kurz v Biskupicích. Během dvou dnů jsme zatím stihli turistiku, softbal, táborák, kroket, pétanque, basket a minigolf. V úterý nás zastihl déšť, a tak jsme odpoledne strávili skryti a hráli jsme stolní tenis, stolní fotbálek, šipky a piškvorky. Ve středu už nám počasí dovolilo se opět 100 % soustředit na sport a hráli jsme frisbee ultimate. Ve čtvrtek byla na programu turistika do Hrotovic, po cestě jsme navštívili zaniklou ves Mstěnice a jako třešnička na dortu byl wellness v místním Sport hotelu. V pátek už nás čekalo pouze vyhlášení nejúspěšnějších sportovců.
Základní kurz techniky, výroby a přípravy kávy espresso a cappuccino, seřízení mlýnku, jako prvotní seznámení s oborem barista. Kurz je zaměřen na práci na profesionálních pákových kávovarech a profesionálních mlýncích kávy. Během teoretické části získají účastníci základní informace týkající se kávy, pražení kávy, historie a současnosti oboru barista a další důležité informace, jež by měli o kávovém světě vědět.
Žáci OA2B již okusili přednášku První pomoc do škol, kde se dozvěděli vše o poskytování první pomoci.
Jak vydělat do 25 let na Ferrari a přitom poskytovat velmi kvalitní a potřebnou službu? Na PŘEDNÁŠCE O FINANCÍCH pánové @mr.tichacek a @lazarov.denis z @smsfinancecz předali zkušenosti z podnikání v oboru finančního poradenství.
Dne 21.6.2021 proběhl na OZS v Jihlavě kurz bezlepkového pečení s lektorkou kurzu paní Vladěnou Halatovou, kterého se zúčastnili i naši žáci 2. ročníku oboru kuchař-číšník. Naučili jsme se, jak připravit výborný bezlepkový chleba, koláče nebo sachr dort.
Copyright © 2022, Bráfova akademie Třebíč
ČSN EN ISO 9001:2015